Meet the interns: Felix & Reinout

DSC04114 min
NOUVELLE - 04 octobre 2021

Traditioneel ontvangen we bij Hict elke zomer enkele beloftevolle stagiairs die op zoek zijn naar een eerste voorproefje van consultancy. Ook dit jaar kregen we weer twee enthousiaste studenten over de vloer, Felix en Reinout.

Hict ontvangt elk jaar enkele beloftevolle stagiairs die op zoek zijn naar een voorproefje van het bedrijfsleven. Daarom werkt Hict nauw samen met onderwijsinstellingen (IESEG School of Management, Strategic Challenges UGent,…) en studentenorganisaties (BEAM, Junior Orsi,…) om zo de vinger aan de pols te houden bij de volgende generatie ambitieuze professionals. In lijn met deze filosofie stellen we ons bedrijf dan ook jaarlijks tijdens de zomermaanden open voor enkele geïnteresseerde studenten. Dit jaar mochten we Felix De Colvenaer (Masterstudent Industriële Wetenschappen: Elektromechanica) en Reinout Braem (Student Management en Beleid van de Gezondheidszorg) verwelkomen. Dit is wat zij te vertellen hadden over hun stage:

DSC04129 min
FELIX DE COLVENAER

“Met een passie voor gezondheidszorg en innovatie maar zonder ervaring in consultancy ben ik op 2 augustus gestart aan een stage van 6 weken bij Hict. Met de hulp van een veelzijdig en dynamisch team binnen Hict heb ik de kans gekregen om mij te verdiepen in consultancy en data science en zo mee te werken aan enkele interessante projecten.

Zo heb ik bijvoorbeeld meegewerkt aan een grootschalige studie om de werklast bij verpleegkundigen in kaart te brengen aan de hand van tijdsmetingen. Binnen dit project heb ik voornamelijk gefocust op het werken met Phyton, dit hield in het automatiseren van de survey, het genereren van unieke QR-codes en het verwerken van data. Daarnaast heb ik via PowerBI meegewerkt aan de datavisualisatie van populatie indicatoren en marktaandelen. Tenslotte heb ik via het automatiseren van clustering ook een voorsmaakje gekregen van het CaSPr project.”

DSC04177 min
REINOUT BRAEM

“Na een ontmoeting met Henk Vansteenkiste tijdens de virtuele jobbeurs van mijn opleiding en een bijhorende uitleg over consultancy en Hict’s invulling hiervan besloot ik tijdens de zomervakantie stage te lopen bij Hict. Uit een selectie van mogelijke stageonderwerpen besloot ik mee te werken rond capaciteitsmanagement binnen ziekenhuizen. Binnen dit onderwerp voerde ik een literatuurstudie uit om daarna de verworven kennis toe te passen op ziekenhuisdata. Naast deze opdracht hielp ik ook bij een lopend project, namelijk een studie omtrent de bestaffing van verpleegkundigen op intensieve zorgen.

Zeven weken later kan ik terugblikken op een zeer boeiende stage-ervaring waaraan ik direct opnieuw zou beginnen. Ondertussen kan ik me een concreet beeld vormen wat healthcare consultancy en data-analyse precies inhouden. En meer inhoudelijk heb ik dan weer bijgeleerd wat capaciteitsmanagement is en hoe het toegepast kan worden binnen een ziekenhuiscontext. Tenslotte ben ik blij dat ik ook mijn steentje heb kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.”

Werken bij Hict?

Bij Hict denken we steeds aan de toekomst. Binnen onze expertises vertaalt dit zich vaak in innovatieve en duurzame projecten of de ondersteuning van onderzoek naar ziektes, behandelingen of medicijnen en hun impact. Maar ook op menselijk vlak is dit merkbaar. Als groeiend bedrijf met internationale ambities zijn we steeds op zoek naar competente en gepassioneerde collega’s die de expertises van Hict verder kunnen uitbreiden en verdiepen. Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van Hict als medewerker of als stagiair? Contacteer ons dan snel!

Contacteer Ons