Junior orsi groot2
ACTUA - 27 april 2021

Afgelopen weekend (zaterdag 24 april) werd Hict, samen met Lynxcare en Deloitte, gevraagd medische en ingenieursstudenten uit te dagen in het Crack the Case-event van Junior Orsi. Multidisciplinaire teams moesten de investering in een orthopedische robot verdedigen tegenover een panel.

Junior Orsi is een project van de Orsi Academy, waar medische en ingenieursstudenten samenwerken en geïntroduceerd worden tot de innovatieve aspecten van de gezondheidssector. Studenten van de UGent, KU Leuven en UAntwerpen komen hierin samen.

De studenten werden uitgedaagd in een Crack the Case event om een waarheidsgetrouwe situatie uit te werken en hun resultaten te verdedigen voor een panel (rol van ziekenhuisdirectie). De case diende te worden onderbouwd vanuit een Value-based Healthcare (VBHC) perspectief, en de nodige data moest volledig worden uitgewerkt om tot een volwaardige business case te komen.

Hict, Lynxcare en Deloitte introduceerden de studenten in de voormiddag tot volgende onderwerpen:

  • Een presentatie voorbereiden
  • Het belang van data binnen de gezondheidszorg
  • Value-based Healthcare en de nodige strategische middelen (Hict)


De studenten kregen de hele namiddag om in teams van zowel ingenieurs- als geneeskundestudenten hun kennis en kunde te bundelen. Het doel van de oefening was om de investering in een orthopedische robot te onderbouwen vanuit verschillende invalshoeken en de jury te overtuigen van deze investering.

Vier groepen hebben hun cases voorgesteld. De jury werd overtuigd door de groep met een zeer gedurfde case, waarbij niet één maar twee orthopedische robots werden aangekocht met telkens een ander VBHC business model.

Vanuit Hict bedanken wij de Orsi Academy voor de uitnodiging. Onze collega's Henk Vansteenkiste (COO) en Nathalie Baillieul (Sr. Consultant) vonden de wisselwerking met de studenten uitdagend met boeiende, nieuwe inzichten in deze relevante case.