Zorghubs en architectuur in de zorg

Zorghub Header
ACTUA - 13 june 2024

Vorige week hadden we een inspirerende sessie met Voka. Iedereen was het erover eens dat ons gezondheidszorgsysteem nog steeds teveel gericht is op het curatieve, het reactief behandelen van ziekte, en te weinig op het proactief werken aan gezond zijn en gezond blijven.

Zorghubs - een ietwat onhandige vertaling van het Engelse "health hubs" - kunnen hierin een antwoord bieden om om te schakelen naar een nieuw zorgmodel: een model met preventie, digitalisering, en nauwere samenwerking als leidraad.

Tijdens de sessie werd herhaaldelijk benadrukt hoe cruciaal data-inzichten en populatiemanagement zijn zodat onze gezondheidszorg van morgen blijft voldoen aan de behoeften van onze samenleving.

Hoe kan Hict jouw helpen?

Hict wil bijdragen aan een betere gezondheidszorg van morgen. Om te kunnen shiften van een curatief naar een preventief model, moet de zorg steeds pro-actiever worden. Hiervoor is betere data-integratie en -interpretatie cruciaal.

Ben jij op zoek naar:

  • Waardevolle data-inzichten om betere beslissingen te nemen in innovatieve projecten in de zorgsector?
  • Tools en ondersteuning om populatiemanagement te gebruiken, om toekomstige strategische richting te geven aan zorghubs en optimaal te ontwerpen en te beheren?
  • Ondersteuning bij het opstarten van een project en begeleiding gedurende het proces op strategisch en/of operationeel ? Dit op zowel individueel als zorgprofessional, associatie en/of ziekenhuisniveau.

Hict heeft reeds uitgebreide expertise uitgebouwd hierin. Wenst u meer te weten over onze diensten? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen.

Nathalie DW Portrait
NATHALIE DE WAELE

Senior Consultant

Contacteer Nathalie

Related news items

Our expertise for your business?

Find out how we can help you!

Contact us
CTA Formula Footer